ارزیابیهای عاطفی اجتماعی به اندازه ارزیابیهای روانی آموزشی یا با استعداد رایج نیستند. با این حال، این بدان معنا نیست که آنها اهمیت کمتری دارند. در واقع، آنها اغلب آزمایشهای روانی آموزشی و/یا با استعداد را تکمیل میکنند تا تصویر جامعتری از عملکرد کودک ارائه دهند. این نوع ارزیابی روانشناختی برای تعیین شخصیت کودک و همچنین درک او از خود، خانواده و سایر افراد در دنیای خود استفاده میشود. با درک دنیای درونی کودک، احساسات و مسائل مهم زندگی آنها، ممکن است راهبردهایی برای بهبود و تضمین سلامت روانی و تسهیل رشد سالم او پیشنهاد شود. لازم به ذکر است که این ارزیابی برای تعیین عملکرد شناختی کودک استفاده نمیشود. ارزیابی عملکرد شناختی معمولاً نیازمند آزمایش استاندارد شده از طریق ارزیابیهای روانی آموزشی یا با استعداد است.
اگر فرزند شما هر یک از مشکلات زیر را تجربه کرد، ممکن است یک ارزیابی عاطفی اجتماعی توصیه شود:
بسیاری از کودکان نوعی ضربه روحی یا جسمی را تجربه می کنند، اما والدین ممکن است از تأثیر واقعی این رویداد بر احساسات و افکار فرزند خود آگاه نباشند. ارزیابی عاطفی اجتماعی برای کودکانی که مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند، نادیده گرفته شده اند یا در کنار آمدن با تجربیات چالش برانگیز زندگی مشکل داشته اند مفید است. در این موارد، ارزیابی به آشکار کردن واکنش روانشناختی کودک به رویداد کمک میکند و راهبردهای حمایتی را برای کمک به پردازش احساسات و کاهش پریشانی خود پیشنهاد میکند.
علاوه بر این، والدین ممکن است تمایل داشته باشند که درک عمیق تری از شخصیت فرزند خود به دست آورند تا راهبردهای فرزندپروری مناسب برای فرزندشان را انتخاب کنند. به عنوان مثال، بسیاری از کودکان از احساسات خود به دیگران اطلاعی ندارند یا نمی توانند آنها را بگویند، به خصوص اگر آنها دردناک یا ناراحت کننده باشند. علاوه بر این، برخی از کودکان احساسات خود را برای خود نگه میدارند، زیرا نمیخواهند والدین خود را ناراحت کنند یا نمیترسند که والدین آنها را تأیید نکنند. ناآگاهانه، کودک ممکن است ناراحتی خود را از طریق رفتارهای چالش برانگیز یا شکایات فیزیکی، مانند درد معده، تب، اسهال یا استفراغ ابراز کند. اگر در مورد میزان نیازهای عاطفی فرزندتان مطمئن نیستید، ارزیابی عاطفی اجتماعی ممکن است به رفع نگرانی های شما کمک کند.
این ارزیابی متناسب با نیازهای کودک شما انجام می شود تا گزارش دقیقی از عملکرد روانشناختی او ارائه شود. ارزیابی باید توسط یک روانشناس مجرب و دارای مجوز انجام شود. این آزمون از ترکیبی از تکنیکهای آزمون رسمی (ساختیافته، هنجاری) و غیررسمی (نیمه ساختاریافته، تفسیری) استفاده میکند. در ارزیابی عاطفی اجتماعی هر دو روش کلامی و غیرکلامی اجرا می شود. روشهای کلامی شامل مصاحبههای نیمه ساختاریافته با کودک و مراقبان، داستانگویی خلاقانه و تکالیف تکمیل جمله است در حالی که روشهای غیرکلامی شامل نقاشی، داستانسازی تصویری و تکنیکهای بازی است. مشاهده بازی کودکان با یک فرد جدید (به عنوان مثال، درمانگر)، با هر یک از والدین، و با خواهر و برادر (در صورت نیاز)، اطلاعات غنی در مورد دنیای فانتزی کودک، سبک تعامل آنها با افراد مختلف، و توانایی آنها در تعامل و برقراری ارتباط فراهم می کند. با دیگران علاوه بر این، کودکان اغلب مسائل پنهان خود را به صورت نمادین از طریق بازی بیان می کنند. ممکن است از مراقبان و معلمان کودک خواسته شود که پرسشنامه های رشدی را تکمیل کنند. در صورت نیاز، ممکن است یک مصاحبه تلفنی با معلم ترتیب داده شود.
ارزیابی عاطفی اجتماعی معمولاً به چهار جلسه یک ساعته و یک مصاحبه بازخورد نیاز دارد. در مشاوره اولیه، والدین با روانشناس ملاقات خواهند کرد و اطلاعات پیش زمینه مفصلی در مورد انگیزه خود برای جستجوی ارزیابی ارائه خواهند کرد. تاریخچه دقیق کودک و خانواده نیز گرفته خواهد شد. هر گونه مستندات مربوطه از قبیل گزارشات روانی یا پزشکی قبلی، گزارش یا یادداشت های مدرسه، کارنامه و غیره در این جلسه بررسی می شود. در صورت نیاز به اطلاعات اضافی (از معلمان یا سایر بزرگسالان مرتبط با کودک) در این زمان مورد بحث قرار خواهد گرفت. هر گونه پرسشنامه مورد نیاز نیز در این زمان در اختیار والدین قرار خواهد گرفت.
روانشناس ابتدای اولین جلسه ارزیابی را صرف شناختن فرزند شما می کند و اطمینان حاصل می کند که او احساس راحتی و امنیت می کند و به او اجازه می دهد نقاشی بکشد، بازی ای را که دوست دارد بازی کند انتخاب کند یا به سادگی با او در مورد علایقش گپ بزند. این به کودک شما نشان می دهد که در یک محیط امن قرار دارد و به آسانی او در ارزیابی کمک می کند. در بقیه جلسات، کودک در صورت لزوم به فعالیتهای مختلفی میپردازد، یا به صورت تک به تک با درمانگر یا همراه با والدین خود، در صورت لزوم. فعالیت های خاص با توجه به سن کودک، سطح رشد و نگرانی های مورد نظر انتخاب خواهد شد.
در طول جلسه بازخورد، والدین کودک با روانشناس ملاقات خواهند کرد که گزارش شفاهی جامعی از نتایج ارزیابی شامل توصیههای کتبی مانند پیشنهادهایی برای مداخله حرفهای بیشتر، ادبیات و منابع و استراتژیهایی که میتواند در خانه اجرا شود، ارائه خواهد کرد. گزارش کامل مکتوب معمولاً صادر نمی شود مگر اینکه به طور خاص درخواست شود و ممکن است نیاز به هزینه اضافی داشته باشد.
جهت دریافت خدمات مشاوره کودک و نوجوان و ارزیابی عاطفی و اجتماعی آنها در مرکز مشاوره اندیشه مهر تحت نظر متخصصین حرفه ای میتوانید از طریق شماره های تماس در سایت با ما در ارتباط باشید و یا از بخش رزرو وقت مشاوره درخواست خود را ثبت کنید.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای مرکز مشاوره و روانشناسی اندیشه مهر محفوظ است. | طراحی سایت و سئو : صفر یک وب